Boek van de maand

Elke maand bespreken wij een boek dat voor ons als Levensbazen opvalt of aanspreekt. Wij starten deze reeks met het boek van de maand april: SuperSlapen van Floris Wouterson. Jori Lamboo van de Levensbazen Community heeft het boek voor jullie gelezen.

SuperSlapen – Floris Wouterson

Stel je voor: Doornroosje zou na 100 jaar slaap wakker gekust worden en zeggen: ‘pfoe, ik word niet echt uitgerust wakker & ik heb heel licht geslapen. Maar ik vind het ook veel moeite om er aandacht aan te besteden’. Dan zou ik toch denken: ‘Nou dat is wel echt zonde van die 100 jaar’. 

Boek van de maand SuperSlapen - Floris Wouterson

Nu is dit natuurlijk een sprookje. Maar stel je nou eens voor dat je in je hele leven in totaal +-27 jaar slaapt. En iemand zou zeggen: Nou ik slaap nooit echt fijn, maar ik besteed er eigenlijk ook nooit aandacht aan.’ Dan heb ik het over mijzelf 1 jaar geleden! En ik denk ook over heel veel andere mensen!

Dit is een van de meest leerzame boeken die ik heb gelezen. Tijdens het lezen van dit boek ben ik een paar keer echt verrast. Allereerst hoeveel er bekend is over je slaap en het contrast met hoeveel ik ervan wist. Als tweede het besef hoe belangrijk slaap echt is. 

Dingen die me hebben verrast is hoeveel invloed slaap heeft op je beslissingen, sportblessures, productiviteit & emotionele staat. Zo kun je bijvoorbeeld met 1,5 uur minder slaap wel fysiek zijn uitgerust maar dan kunnen emotionele gebieden in de hersenen nog niet zijn verwerkt. Dit kan je mentaal een flinke dip geven. 

Het boek staat vol met praktische tips. En die gaan van mini avondroutines tot het kopen van een nieuw matras. Met alle tips kun jij helemaal zelf kiezen of je het waard vindt of niet. Klein beginnen werk het beste zoals we allemaal weten. 

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tim (25) en Léon (26) hebben Levensbazen opgericht om jongeren bij elkaar te brengen om samen te groeien. Join onze community om samen de baas over ons eigen leven te worden :)

IN DEZE BLOG:
weet jij al welke studie of baan je wilt?

Download hier 4 concrete tools die je kunnen helpen :)