Op zoek naar jouw geluksmomenten

Waar haal jij in deze tijd je geluk vandaan? Door covid zijn de dingen waar je tot voor kort misschien heel veel energie uit haalde veelal weggevallen. Toch kan je ook in deze periode jouw eigen geluksmomenten creëren.

De jongens van de Jongleren Podcast bespraken afgelopen week in de podcast hoe zij hiermee omgaan. Wij zetten hun belangrijkste tips voor je op een rij.

Tip 1: Sta stil op het moment dat je een geluksmoment ervaart

Kijk of je kunt herkennen wanneer je je echt heel fijn voelt. Wanneer ervaar je een gevoel van blijdschap en geluk? Op het moment dat je dit moment herkent doe je twee dingen: 1) je ervaart het moment nóg krachtiger (hoe mooi is het dat je blij kunt zijn omdat je blij bent 😉 ) en 2) het geeft je informatie over wat blijkbaar voor jou een geluksmoment is.

Tip 2: Schrijf jouw geluksmomenten op

Blik eens terug op afgelopen week of afgelopen maand en schrijf de momenten op waar je blijdschap en geluk ervoer. Op het moment dat je dit hebt gedaan kan je dit nader bekijken. Stel jezelf de vraag: wat kan ik ook in mijn eentje doen? En de volgende stap raad zich dan meteen: ga dit vaker doen! Je hebt zelf controle over je eigen geluksmomenten! Trakteer jezelf op die koffie, geniet van zingen onder de douche of neem eens echt de tijd om dat nieuwe boek te lezen.

Tip 3: Focus op positieve gedachtes

We kunnen onszelf snel verliezen in negatieve gedachtes. ‘Het kan niet’, ‘het lukt niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘vandaag is echt een k*tdag’. Wat er op dat moment gebeurt, is dat je jezelf vastzet in negativiteit. Er is geen ruimte om hier uit te breken. Als het je lukt om dit te herkennen, kijk of je deze gedachtes kunt flippen. van: het lukt niet, naar: het lukt nog niet. Opeens is er ruimte om de situatie op te lossen!

Een krachtige tool om te focussen op positieve gedachtes is dankbaarheid. Als je jezelf de vraag stelt: waar ben ik dankbaar voor? Dwing je je gedachten om te focussen op kleine dingen die er wél zijn. Binnen de Levensbazen Community trainen we veel op deze vraag en het heeft zeker in tijden van Covid heel veel mensen geholpen om positiever deze tijd door te komen.

Wat is jouw tip?

Dit zijn onze tips op een rij. Heb jij nog een mooie tip die we toe kunnen voegen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tim (25) en Léon (26) hebben Levensbazen opgericht om jongeren bij elkaar te brengen om samen te groeien. Join onze community om samen de baas over ons eigen leven te worden :)

IN DEZE BLOG:
weet jij al welke studie of baan je wilt?

Download hier 4 concrete tools die je kunnen helpen :)