Hoe vind ik mijn passie?

Steeds vaker gaat het over het vinden van je passie. Volg je je passie dan volgt geluk en geld vanzelf. Het is dan wel zaak om te weten wat je passie is. Maar hoe vind je die? De jongens van de Jongleren Podcast gaan hier dieper op in en geven antwoord op die vraag door meerdere vragen te stellen!

Stel vragen aan jezelf

Soms kom je dichterbij een antwoord door jezelf verschillende vragen te stellen. Bij het vinden van je passie is dit ook het geval. Het is daarnaast belangrijk om te beseffen dat je meerdere passies kunt hebben. Het is waardevol om je leven zo in te richten dat je merendeel van de tijd bestaat uit het uitoefenen van die passies. Door middel van antwoord te krijgen op onderstaande zes vragen kom je een stuk dichterbij je passie.

De zes vragen voor het vinden van je passie

  1. Welke kleine dingen in het leven fascineren jou? Dit kunnen dus de kleinste dingen zijn zoals iemand helpen of iemand iets leren. 
  2. Hoe zou jij herinnerd willen worden door anderen? Het moment dat je beseft hoe je gezien wil worden door anderen kan je dichterbij je passie brengen. Want hoe je herinnerd wil worden laat ook zien wie je wilt zijn als persoon en wat je graag deed voor de wereld.
  3. Waardoor vergeet je te eten? Je herkent de momenten vast wel. Je zit in een flow en de tijd lijkt voorbij te vliegen waardoor je niet eens aan eten denkt .Als je deze momenten bij jezelf herkent weet je al een stuk meer wat een passie voor je is. 
  4. Welke mensen bewonder jij het meest in je leven? Als je scherp hebt waarom je tegen iemand opkijkt, geeft dat een stuk meer helderheid. Dat is namelijk hoe je graag in het leven zou staan en wat jou energie geeft. Want je krijgt inspiratie als je aan diegene denkt en hoe hij of zij door het leven gaat.
  5. Welke ervaringen, goed en slecht, hebben jou gevormd? Er zijn positieve, maar ook negatieve momenten in jouw leven die een kantelpunt kunnen zijn. Een nieuwe baan, studie of bijvoorbeeld een verre reis. Als je daaraan terugdenkt, kunnen dat momenten zijn waarvan je dacht, nu kan ik mijn potentie waar gaan maken. Of juist een besef van, op deze manier wil ik mijn leven niet inrichten.
  6. Welke beklimming wil je maken terwijl je geniet maar er ook blaren van overhoudt? Kijk niet alleen naar het eindproduct maar vooral naar het proces. Bij een topsporter zie je de pure vreugde van een doelpunt of een winst, maar daar zit een heel proces voorafgaand. Wat waarschijnlijk niet altijd even leuk was, maar het overkoepelende doel en passie geeft diegene wel de motivatie om door te gaan.

‘Kies en bemin je keuze’

Door te sparren met jezelf en anderen over deze vragen, kom je een stuk dichterbij het vinden van je passie(s). En als je ze helder hebt, durf er dan voor te kiezen. We halen wederom de filosoof Friedrich Nietzsche aan: ‘Kies en bemin je keuze’. Kies waar je enthousiast van wordt en laat je niet leiden door de omgeving of door vragen als wat vinden mijn vrienden of familie ervan. Ga er duizend procent voor. Dan voed je het met positieve aandacht en energie, en kan er alleen maar iets moois uit ontstaan.

Wil je meer handvatten om jouw passie en richting te vinden? Bekijk dan vooral ons e-book over het vinden van je richting.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tim (25) en Léon (26) hebben Levensbazen opgericht om jongeren bij elkaar te brengen om samen te groeien. Join onze community om samen de baas over ons eigen leven te worden :)

IN DEZE BLOG:
weet jij al welke studie of baan je wilt?

Download hier 4 concrete tools die je kunnen helpen :)