Hoe word ik succesvol?

Hoe word ik succesvol? Die vraag heb je je misschien wel eens gesteld. De jongens van de Jongleren Podcast bespraken afgelopen week in de podcast over dit thema en geven tips hoe je succesvol kan worden op jouw manier.

Wat is voor jou succes?

De eerste stap in het beantwoorden van de vraag ‘hoe word ik succesvol’ is door te focussen op het woordje ‘IK’. Wat voor jou succes betekent kan iets heel anders zijn dan voor je vriend of vriendin. Beantwoord voor jezelf dus de vraag: Wat is voor jou succes? Is dat een miljoen op de bankrekening? Huisje, boompje, beestje? De vrijheid om te reizen? Probeer voor jezelf een zo helder mogelijke definitie van succes te schrijven.

Schrijf een duidelijk doel op

Het boek Think & Grow Rich beschrijft hoe je jouw doelen kunt bereiken door ze eerst helder en kort op te schrijven. Schrijf op wat voor jou succes betekent en hoe dat eruit ziet. Vervolgens kan je je volledig focussen op twee dingen:

  1. Scherper krijgen wat voor jou een succesvol leven is.
  2. Werken richting dat succesvolle leven.

Je wordt succesvol door je te focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Wat kan je nu al doen?

Naast het werken richting je droomleven kan je ook in het moment al kijken wat je kan doen. Veel mensen willen in hun ideale leven bijvoorbeeld de tijd hebben om met vrienden af te spreken of te wandelen. Dat zijn echter dingen waar je natuurlijk niet mee hoeft te wachten tot je pensioen! Definieer voor jezelf dus wat voor jou een leven vol succes is en kijk wat je daar nu al van toe kan passen.

Kleine stappen en niet opgeven

Ten slotte is het goed om te benadrukken dat het helemaal niet erg is om nu al perfect te weten wat jouw richting is. Je kan hier stapje voor stapje achter komen. Als je hier nog wat concrete tools bij kan gebruiken, kan je gratis ons Ebook downloaden.

Wat wel belangrijk is: blijf die kleine stapjes zetten. Blijf op zoek naar de dingen die jou gelukkig maken en blijf vooral doorzetten als je helder hebt wat voor jou succes betekent. Als je consistent de stappen in de goede richting blijft zetten, zal je vanzelf op je bestemming aankomen 🙂

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tim (25) en Léon (26) hebben Levensbazen opgericht om jongeren bij elkaar te brengen om samen te groeien. Join onze community om samen de baas over ons eigen leven te worden :)

IN DEZE BLOG:
weet jij al welke studie of baan je wilt?

Download hier 4 concrete tools die je kunnen helpen :)