‘Ik leerde meer tijd voor mezelf te maken’

Deze maand hebben we weer een nieuw interview klaarstaan! Deze keer vertelt levensbaas Manouk Wevers over haar leven, dingen die haar motiveren en waar ze mee bezig is!

Leden aan het woord: Manouk Wevers

Wie ben jij?

‘’Ik ben Manouk, ik ben student (Master) Human-Computer Interaction in Utrecht. Ik ben een sporter, doe aan floorball. Vanavond mogen we eindelijk weer trainen, super veel zin in! Verder ben ik sinds afgelopen zomer fanatiek aan het tennissen geslagen. Ik ben ook veel met Levensbazen bezig, ik heb er al veel uitgehaald, super initiatief! En ik hou van muziek, speel zelf ook gitaar.’’

Welk boek of welke film heeft je de laatste tijd geïnspireerd?

‘’Een boek van Brené Brown, en het heet “Braving The Wilderness”. Het is echt een heel cool boek. BRAVING is een afkorting van standaarden waaruit je zou kunnen leven. Het is mooi omdat het er over gaat dat we in een hokjes-samenleving leven, en dat mensen in een gesprek verwachten dat je of het één vindt, of het ander over een onderwerp. Maar als je de ‘’Wilderness’’ betreedt en bij jezelf blijft en vanuit jezelf spreekt, dan kun je heel veel mooie dingen creëren. Dat vind ik erg inspirerend.’’

Blijf bij jezelf en spreek vanuit jezelf, dan kun je veel mooie dingen creëren

En merk je zelf dat je dingen uit het boek bij je zelf herkent?

‘’Ik ben het heel erg aan het toepassen, en ik ben daarnaast ook coaching begonnen bij Rolo Mental Coaching. Dus ik ben bewust bezig vanuit mijn ‘’True Self’’ te leven. Eerder was ik toch snel geneigd om te leven volgens bepaalde verwachtingspatronen. Mede door dit boek en deze coaching ligt mijn focus op wat ik wil, wat ik vind en wat mij energie geeft. Bij Levensbazen ben ik binnen een Mastermind ook veel bezig geweest met assertiviteit, dat heeft daar ook weer aan bijgedragen. Daar ben ik nu elke dag mee bezig.’’

Nice! Als je naar een jaar geleden kijkt, wat is er dan veranderd ten opzichte van nu?

‘’Een jaar geleden begon mijn persoonlijke ontwikkeling een beetje. Ik had altijd een overvolle agenda, en werd eigenlijk door mijn agenda geleefd, altijd druk druk druk. Het waren echt allemaal leuke dingen (op en neer naar Oostenrijk om skiles te geven, werken, vrienden, sporten, feestjes), alleen het was gewoon te veel bij elkaar. Daarbovenop werd ik ook nog voor een lange periode ziek, en werd ik daardoor wel even met de neus op de feiten gedrukt. Toen ik een artikeltje tegenkwam op internet over ‘’the circle of concern and influence’’ (ook te lezen in deze blog), besefte ik dat ik zoveel meer invloed had op mijn leven dan dat ik in eerste instantie dacht. Dat was echt een verandering van perspectief, en vanaf dat moment ben ik meer gaan kijken naar wat ik wil en wat ik leuk vind om te doen, ‘wat geeft mij energie?’, en ben ik ook meer tijd voor mezelf in gaan plannen. Dus er is best wat veranderd in het afgelopen jaar. En het was zeker een mooie aanvulling dat ik ook nog Levensbazen tegen was gekomen. Ik heb daar ook weer veel van geleerd en aan gehad.

Ik krijg heel veel energie van de ontmoetingen met andere Levensbazen, dat was een hele fijne aanvulling in mijn leven.

Is er afgelopen jaar een concreet moment waarin je je besefte dat het heel goed met je ging, en dat je veel energie kreeg van de dingen die je deed?

Er zijn heel veel momenten waar ik energie van heb gekregen, zoals de ontmoetingen met andere Levensbazen in het echt. Dat vind ik echt heel vet. Ik ben dit jaar bijvoorbeeld begonnen met tennissen en heb al met meerdere Levensbazen een balletje geslagen! Ook heb ik erg genoten van de (koffie)wandelingen/filmavondjes met andere Levensbazen. Het leuke aan deze ontmoetingen is dat je elkaar al best goed kent wanneer je elkaar voor het eerst ziet, omdat je elkaar al vaak online gesproken hebt. Superleuk om iedereen dan in 5D te zien!

Net hebben we het gehad over een jaar geleden. Als je nu zou zeggen hoe je er over een jaar voor staat hoe zou dat er dan uitzien? Of is er iets wat je in komend jaar echt gedaan wil hebben?

‘’Ik wil heel graag een grote Levensbazen ontmoeting organiseren. Een activiteit waar iedereen dan heen kan komen, daar heb ik ook al wat ideetjes voor. Over een jaar wil ik dat dat echt gebeurd is.’’

Ben jij een levensbaas, en waarom?

‘’Ik ben zeker een levensbaas. Ik ben baas over mijn leven, ik ben baas over mijn agenda. Ik ben heel erg bezig met: waar haal ik energie uit, wat past bij mij, bij wat ik wil zijn? Op basis daarvan maak ik mijn keuzes. Dan ben je voor mij baas over je leven.’’

Waarom zou je iemand anders aanraden om lid te worden van levensbazen?

‘’Het is gewoon zo leuk! Het is zoveel goeds en het zijn zoveel positieve mensen bij elkaar, er hangt altijd een hele goede sfeer. Zelf vind ik persoonlijke ontwikkeling ook echt super interessant, en als ik van mensen om me heen hoor dat ze het ook interessant vinden word ik meteen enthousiast. Dan zeg ik altijd dat ze een keer mee moeten komen kijken bij Levensbazen. Soms zijn mensen nog een beetje terughoudend, maar als ze mijn enthousiasme dan zien zijn ze best wel geïnteresseerd. In contact komen met anderen die ook met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn is zo waardevol. Om niet alleen ergens aan te werken, maar samen. En dat het toch persoonlijk blijft. Dat vind ik erg cool.’’

Is er ook misschien iets wat je zou willen veranderen aan het platform levensbazen?

Ik zou meer fysieke meetings willen hebben, maar dat is met de corona omstandigheden nog niet erg realistisch. Daarnaast zou ik willen dat het platform bekender wordt. Daarom help ik ook graag mee met het organiseren van de 30-dagen dankbaarheidschallenge, en bij de volgende challenge ben ik ook weer van de partij. Het platform verdient het om te groeien!

Om af te sluiten nog een klein Levensbazen ritueeltje. Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor dit interview. Ik ben dankbaar dat ik vanavond weer mag sporten, want die mensen heb ik al lang niet meer gezien. Ik ben al dankbaar voor het moment dat straks gaat komen. En ik ben dankbaar voor Levensbazen, daar blijf ik dankbaar voor.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tim (25) en Léon (26) hebben Levensbazen opgericht om jongeren bij elkaar te brengen om samen te groeien. Join onze community om samen de baas over ons eigen leven te worden :)

IN DEZE BLOG:
weet jij al welke studie of baan je wilt?

Download hier 4 concrete tools die je kunnen helpen :)